Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Štouchané brambory s vinnou klobásou
(vde)
recept číslo: 2562
brastou.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg brambor
70 g másla
sůl
kmín
kousek pórku
800 g vinné klobásy
200 g sladké smetany
 

Postup

Vinnou klobásu poklademe do zapékací misky takové velikosti, aby v jedné vrstvě zakryla dno a zalijeme smetanou. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C a pečeme (spíš dusíme) asi 20 minut. Výhodou tohoto způsobu přípravy vinné klobásy je to, že nepraská jako při smažení, nevýhodou, že není příliš estetická pro oko.
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka. Vodu slijeme, přidáme rozpuštěné máslo a rozšťoucháme. Na talíři posypeme velmi jemně nakrájeným pórkem.
Poznámka:
Šťouchané brambory jsou teď docela v módě a lze do nich přidat leccos (vařené krupky, malé růžičky brokolice...)

Názory čtenárů

Tedy za mě: ať mi radši popraská.
tralala dne 30.11.2009 21:59:42
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".