Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kremrole
(tex)
recept číslo: 2556
kremro.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
120 g másla
120 ml smetany ke šlehání
1 žloutek
1 vejce na potření

Krém:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
250 g másla
120 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
1 žloutek
 

Postup

Z přísad vypracujeme hladké a vláčné těsto a necháme ho hodinu odpočinout v chladnu. Potom těsto tence rozválíme na pomoučené ploše a nakrájíme ho na proužky o rozměru asi 1 x 30 cm. Tyto proužky natočíme na kovové trubičky tak, aby se kraje těsta asi 1 mm překrývaly. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a na plechu vyloženém papírem na pečení upečeme do zlatova. Vychladlé kremrole sejmeme z trubiček (jde to docela dobře, stačí trubičkou lehce zavrtět a uvolní se) a naplníme krémem. Můžeme je ale také plnit až před podáváním.
Příprava krému:
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme zchladnout. Když má pokojovou teplotu, vešleháme do něj změklé máslo nakrájené na kousky, oba druhy cukru a žloutek. Necháme vychladit. Do kremrolí krém plníme cukrářským sáčkem nebo pevnějším igelitovým sáčkem s ustřiženým rohem.
Poznámky: Protože těsto je bez cukru, můžeme také připravit na slano - viz fotografie. Smetanu ke šlehání+ztužovač ušleháme do tuha, potom vmícháme dvě lžíce křenu s jablky a plníme do trubiček.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".