Tuk na těsto rozpustíme a necháme téměř zchladnout. Z bílků, poloviny cukru a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Ze žloutků, tří lžic horké vody a zbývajícího cukru ušleháme hustý vaječný krém. Přidáme do něj třetinu sněhu a promícháme. Navrch prosijeme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přidáme tekuté máslo, mleté ořechy a zbývající sníh. Vše promícháme.
Troubu si předehřejeme na 180 st. C. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji připraveným těstem, povrch uhladíme a pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut. Po upečení korpus vyjmeme z trouby, uvolníme z formy a necháme vychladnout. Po vychladnutí vodorovně přepůlíme.
Na krém vyšleháme změklé máslo do pěny. Do kovové misky dáme žloutky a prosátý moučkový cukr a šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí. Poté misku vyjmeme a šleháme až do vychladnutí. Přidáváme po lžičkách máslo a po kapkách rum.
Spodní plát potřeme částí krému a do krému zatlačíme několik půlek vlašských ořechů. Přiložíme vrchní plát, potřeme krémem a ozdobíme půlkami ořechů.