Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Květáková polévka s hruškami
(cas)
recept číslo: 2527
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g květáku
400 g brokolice
1 měkká hruška
3 lahůdkové cibulky
50 g slaniny
20 g másla
mletý pepř
citrónová kůra
1 stroužek česneku
sůl
karí koření
200 g smetany
 

Postup

Květák i brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžíce. Hrušku oloupeme, odstraníme jádřinec a rozkrájíme na kostičky. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, hrušku a polovinu květáku a brokolice. Opepříme, přidáme trochu citrónové kůry a karí koření, osolíme. Zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem (cca 1 litr) a vaříme přikryté asi 20 minut. Potom vše rozmixujeme.
Do krému vložíme růžičky zbylého květáku a brokolice a vaříme asi 10 minut na mírném příkonu tepla. Hotovou polévku dochutíme smetanou a posypeme drobně nakrájenou rozškvařenou slaninou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".