Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pomazánka sloní žrádlo
(vde)
recept číslo: 250
slonzradlo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g měkkého salámu
100 g majolky
1 cibule
3 kyselé okurky
3 lžíce kečupu
3 lžíce hořčice
2 lžíce olej
1 lžíce octa
1 lžička cukru

 

Postup

Salám, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Kečup, hořčici, olej, cukr a ocet povaříme za stálého míchání asi jednu minutu. Smícháme s namletým salámem a necháme vychladnout.Poté přidáme majolku, smícháme a dáme odležet nejméně na hodinu do ledničky. Můžeme mazat na chléb, veku, topinku. Zdobíme zeleninou. ?

Názory čtenárů

Mňamózní záležitost :-)
IWA dne 16.1.2015 20:11:18
malicko prasarna...
h dne 21.10.2014 21:21:01
nejlepší pomazánka . . děláme na chlebíčky i housky ke svačině :)
dne 1.11.2013 13:27:32
Dělám to už dlouhá léta.ovšem ne jako pomazánku,ale jako salát s názvem Salát pro starší pány.nakrájím salám (špekáčkyú na kostičky,smíchám s cibulí nakrájenou na tenká kolečka.Pak přeliju vychladlou směsí z kečupu a ostatních ingrediencí,přidám pokrájené kyselé okurky a nakonec dle chuti majonézu,příp dochutím pepřem,cukrem nebo solí.Nechám odpočinout v lednici a druhý den je to dobrá večeře.Upřímně,jako pomazánku si to taky nedovedu moc dobře představit.
Kristina dne 24.4.2012 15:49:48
to je HHHUUUMMMUUUSSS!!!
jbvchchjkg dne 12.11.2009 19:03:36
no dělám to jak je to tady a dávám trochu chilli
mnjk dne 24.10.2009 13:17:07
Taky ho dělám už dlouhá léta. Já ale nedávám ocet,protože mi to přijde příliš kyselé(pálívá mě žáha),a taky dávám jen 2 lžíce hořčice a velkou lžíci cukru,dávám do toho někdy i chilli nebo pepř,ale tu feferonku tam taky určitě zkusím. Děkuji za tip. Mňam
Mája dne 12.6.2009 10:57:51
Já místo majolky dávam zakysanou smetanu a je to lepší i líp stravitelnější.
Ingrid dne 2.1.2009 23:04:57
Ne majolka.
tralala dne 31.12.2008 21:27:58
A místo majolky tatarka.
D dne 31.12.2008 16:48:58
Je místo mletí salámu je dobrý nastrouhaný na hrubo. Ostatní pokrájet na drobno.
D dne 31.12.2008 16:47:29
fakt gutovka a s nastrouhanym ementalem...
Luhy dne 23.12.2008 17:35:44
Znám pod různými jmény, je to skvělá pomazánka.
Marcela dne 11.12.2006
Už se stěším, až si to zase udělám. Balada
B dne 6.12.2006
znám něco podobného, akorát se to jmenuje ševcovský mls a salám se nemele, ale krájí. Jo a do povařené zálivky přidávám drcené feferonky, aby to bylo ostřejší.Dávám na topinky, hodně to naše rodina dává místo chlebíčků při oslavách a je to hned pryč. Je to fakt dobrý.
dne 5.3.2006
znám a je to výborné
dne 3.3.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".