Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bábovka nescafé
(bab)
recept číslo: 2494
nescaba.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
250 g tuku
4 vejce
1 lžíce Nescafé + 150 ml horké vody
2 lžíce rumu
2 lžičky prášku do pečiva

 

Postup

Nejprve si připravíme silnou instatní kávu z uvedeného množství vody a nescafé. Necháme ji zchladnout. Změklý tuk šleháme s cukrem, postupně přidáváme žloutky, rum, kávu. Nakonec promícháme s moukou smíchanou s práškem do pečiva a s tuhým sněhem z bílků.
Těsto nalijeme do bábovkové formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 170 stupňů C a pečeme asi 50 minut. Ozkoušíme špejlí, zda je bábovka hotová (těsto nesmí ulpět na špejli). Hotovou bábovku necháme chvíli zchladnout a pak ji vyklopíme na mřížku. Po úplném zchladnutí můžeme bábovku polít ještě kávovou polevou, ale není to nutné.
Je jemná, vláčná. voňavá.

Názory čtenárů

vyskoušíme určitě .vipadá dobře
barbora dne 20.12.2009 15:32:58
Vypadá nádherně.
marie dne 16.6.2009 08:40:52
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".