Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tvarohový koláč s rybízem
(cas)
recept číslo: 2469
rybizkl.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

100 g másla
200 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
1 žloutek
Náplň:
2 vejce
120 g cukru
50 g másla
500 g šlehaného tvarohu
2 lžíce krupice
500 g rybízu
1 balíček červeného dortového želé
250 ml rybízové šťávy
 

Postup

Nasekané máslo, mouku, cukr, žloutek a dvě lžíce studené vody rychle uhněteme na hladké těsto.Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet asi 30 minut v chladničce.
Na tvarohovou náplň si oddělíme bílky od žloutků, žloutky ušleháme se změklým máslem a 50 g cukru. Přidáme tvaroh a krupici a nakonec vmícháme sníh, který jsme ušlehali ze tří bílků a 50 g cukru.
Troubu předehřejeme na 180 st. C, tukem vytřeme kulatou formu o průměru 24 cm. Na lehce pomoučeném vále vyválíme těsto do kulata, pomocí válečku přeneseme do formy a vytvarujeme. Těsto na dně formy několikrát propíchneme vidličkou a potřeme tvarohovou náplní. Pečeme zvolna asi 70 minut.
Po vychladnutí poklademe povrch ovocem (můžeme použít i jiné ovoce než rybíz). Dortové želé připravíme z rybízové šťávy a cukru a ovoce jím zalijeme. Po ztuhnutí krájíme.
Poznámka: Místo želé můžeme na povrchu ušlehat sníh ze 6 bílků a 100 g moučkového cukru (spotřebujeme tak přebytečné bílky). Je to sice dost sladké, ale dobré.

Názory čtenárů

Těch 6 bílků jsem měla v ledničce v uzavřené sklenici - zbyly z jiného pečení.
Česká hospodyňka dne 24.7.2010 18:29:34
Nějak jsem nezjistila, kde je těch 6 přebytečných bílků, ze kterých se dá ušlehat sníh a potřít jím povrch koláče. V návodu je 1 vejce na těsto, takže tam zbyde 1 bílek. Do tvarohové náplně se dají žloutky a potom sníh z bílků, takže mi zbyl stále jen jeden bílek. Na celý koláč se použijí 3 ks vajec a vy zde píšete o 6 bílcích???????
jana dne 23.7.2010 11:53:38
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".