Vejce s cukrem šleháme tak dlouho, dokud se objem hmoty nezdvojnásobí. Potom přimícháme mouku a olej. Těsto vlijeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct.
Vychladlý plát rozkrojíme na dvě poloviny. Na jednu polovinu navrstvíme rebarborovou náplň, zarovnáme ji nožem. Povrch potřeme pikantní marmeládou, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Příprava náplně:
Rebarboru umyjeme, odřežeme konce lodyh a stáhneme vlákna. Potom ji nakrájíme na plátky, přidáme cukr, vodu a podusíme. Přidáme rozdrobenou druhou polovinu piškotového plátu, vanilkový cukr, rozinky a rozpuštěné máslo. Všechno dobře promícháme a necháme chvíli proležet.
Příprava polevy:
Máslo rozpustíme, přidáme nalámanou čokoládu a umícháme do hladka.