Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dušené ledvinky
(vde)
recept číslo: 2461
duledv.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřových ledvinek
2 cibule
sůl
200 ml vývaru
mletý pepř
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžíce sádla
1 lžička instantní jíšky (nebo hladká mouka)
 

Postup

Vepřové ledvinky podélně rozkrojíme a odstraníme světlé vnitřní části (chce to ostrý nůž). Pak ledvinky několikrát dobře propláchneme ve studené vodě, můžeme je i spařit horkou vodou na závěr. Potom ledvinky nakrájíme na proužky.

V kastrole rozpálíme sádlo (olej), orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené ledvinky, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, mletý pepř a papriku, promícháme. Dusíme zvolna až jsou ledvinky měkké (asi 20 minut). Pokud budeme zahušťovat moukou, necháme šťávu téměř vydusit, poprášíme moukou, orestujeme a znovu zalijeme menším množství vývaru. Necháme ještě trochu společně podusit a na závěr osolíme.

Klasickou přílohou je rýže, ozdobíme zelenou petrželkou. Můžeme přidat hlavně pro oko nějakou tu čerstvou zeleninu nebo zeleninový salát.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".