Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře nadívané, pečené po čínsku
(vde)
recept číslo: 2416
kunadci.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 větší kuře
Mletý zázvor
80 g másla
3 lžíce kečupu
Vývar

Nádivka:
40 g másla
2 vejce
30 g strouhaných vlašských ořechů
Mletý zázvor
Kari koření
Mletá sladká paprika
Trochu cukru krupice
Tymián
Sůl
Zelená petrželka
Citrónová kůra
1 jablko
1 malá cibule
Strouhaná houska
 

Postup

Vzhledem k množství ingrediencí na nádivku jistě tušíte, že zlatým hřebem této úpravy bude nádivka. Takže kuře normálně připravíte na pečení – opláchnete, očistíte, osušíte. Osolíte vně i uvnitř a navíc uvnitř potřete mletým zázvorem.
Na nádivku utřeme v misce změklé máslo do pěny, přidáme k němu vejce, ořechy, koření, cukr, nasekanou zelenou petželku a jemně nastrouhanou cibuli, citronovou kůru a nastrouhané jablko. Osolíme a dobře promícháme. Potom přidáme tolik strouhanky, aby vznikla dostatečně hustá nádivka. Tou naplníme břišní dutinu kuřete, uzavřeme (třeba jehlami na závitky nebo zašijeme) a kuře upečeme do zlatova v troubě. Z počátku přidáme pod kuře máslo, pokud je třeba, podlijeme během pečení vývarem. Ke konci odklopíme pokličku, aby kuře zčervenalo.
Upečené kuře vyjmeme, rozdělíme na porce a nádivku nakrájíme na plátky. Ke šťávě z upečeného kuřete přidáme kečup, podle potřeby osolíme a opepříme, promícháme a necháme projít varem. Touto šťávou polijeme kuře i nádivku. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Poznámka:
Pozor při pečení, kuře díky kořeněné nádivce neskutečně voní. Sice nevím proč, ale k tomuto kuřeti vždycky podávám kompot. Třešňový, višňový, rybízový s ananasem. Nějak se k tomu hodí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".