Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Blesková krkovice s gulášovou šťávou
(vde)
recept číslo: 2395
gustavk.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
plnotučná hořčice
sůl
pepř
olej

Gulášová šťáva:
3 cibule
2 lžíce sladké mleté papriky
400 ml vody
4 stroužky česneku
lžíce majoránky
kmín
chléb na zahuštění
olej
sůl
mletý pepř

Na ozdobení:
2 cibule
hladká mouka
olej
 

Postup

Maso musíme připravit den předem. Plátky z vepřové krkovice osolíme, opepříme, potřeme horčičí a lehce zakápneme olejem. Vložíme do porcelánové misky, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladna na několik hodin odležet (nejlépe přes noc).
Druhý den začínáme přípravou gulášové šťávy. Oloupeme cibuli a česnek, obojí nakrájíme najemno, orestujeme na oleji společně s kmínem. Přidáme sladkou papriku, promícháme a necháme krátce zpěnit. Potom zalijeme vodou (teplou), přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou a podle potřeby zahustíme nastrouhanou chlebovou střídkou. Omáčka by měla být jako hustší šťáva.
Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran tak, aby bylo dobře propečené, ale zůstalo měkké. Ihned ho přeneseme do omáčky a maso v omáčce ještě asi 15 minut na mírném příkonu tepla povaříme. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, obalíme v hladké mouce a osmažíme. Po vyjmutí necháme tuk okapat na ubrousku.
Podáváme se šťouchanými brambory nebo s bramborovými noky. Cibulovými kroužky ozdobíme maso na talíři.
Poznámka:
Krkovici nezaměňovat jiným druh masa, nebylo by to ono. A ptáte se, proč je tato krkovice blesková? Inu, její příprava je rychlá, zručná kuchařka má parádní oběd za 40 minut hotový. Ispirace pro tento recept z pořadu Kluci v akci.

Názory čtenárů


filip dne 18.4.2010 09:26:55
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".