Vykuchaného pstruha omyjeme, osušíme a osolíme vně i uvnitř břišné dutiny. Jemně si nasekáme čerstvé bylinky - použila jsem pažitku, petrželku a tymián, které mám na balkoně. Změklé máslo utřeme s bylinkami a krenexem. Tuto máslovou hmotu vmáčkneme do břišní dutiny.
Ustřihneme si dostatečně velký kus papíru na pečení, rybu položíme doprostřed a na ni poklademe slaninu. Potom rybu zabalíme podobně jako se balí zákusky - dva volné konce papíru zvedneme, spojíme a několikrát přehneme, potom spojíme papír i na stranách. Na stranách si můžeme pomoci i kancelářskými sponkami. Balíček vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C a pečeme asi 20 až 25 minut (záleží na velikosti ryby).
Upečeného pstruha podáváme s plátkem citronu.