Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bylinkové housky
(kni)
recept číslo: 2272
bilhou.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 sáček sušeného droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
mletý pepř
3 lžíce oleje
250 ml vlažné vody
2 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce nasekaného kopru
1 žloutek
 

Postup

Obě mouky a droždí dáme do mísy a dobře promícháme. Přidáme další přísady – sůl, cukr, trochu mletého pepře, olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto – buď v hnětači, nebo vymícháme ručně. Na konci hnětení přidáme jemně nasekané bylinky a zapracujeme do těsta. Misku s těstem přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout tak dlouho, dokud těsto nezvětší svůj objem na dvojnásobek.
Těsto vyjmeme z mísy, znovu prohněteme a z těsta vytvoříme 12 kulatých bochánků. Položíme je na plech vytřený lehce tukem, opět přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Na vrchu každou housku do křížku nastříhneme nůžkami (nestlačujeme). Žloutek rozšleháme s jednou lžící vody, housky žloutkem pomocí mašlovačky potřeme a vsuneme do trouby předehřáté na 190 stupňů C. Pečeme asi 20 minut.
Poznámka:
Bylinky můžeme obměňovat – dobře budou tyto housky například chutnat s libečkem.

Názory čtenárů

Nejlepší jsou namazané čerstvým máslem.
Ivča dne 18.6.2008 07:10:42
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".