Obě mouky a droždí dáme do mísy a dobře promícháme. Přidáme další přísady – sůl, cukr, trochu mletého pepře, olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto – buď v hnětači, nebo vymícháme ručně. Na konci hnětení přidáme jemně nasekané bylinky a zapracujeme do těsta. Misku s těstem přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout tak dlouho, dokud těsto nezvětší svůj objem na dvojnásobek.
Těsto vyjmeme z mísy, znovu prohněteme a z těsta vytvoříme 12 kulatých bochánků. Položíme je na plech vytřený lehce tukem, opět přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Na vrchu každou housku do křížku nastříhneme nůžkami (nestlačujeme). Žloutek rozšleháme s jednou lžící vody, housky žloutkem pomocí mašlovačky potřeme a vsuneme do trouby předehřáté na 190 stupňů C. Pečeme asi 20 minut.
Poznámka:
Bylinky můžeme obměňovat – dobře budou tyto housky například chutnat s libečkem.