Tento recept můžete připravit prakticky z jakéhokoliv rybího filé, doporučuji ale kvalitnější filé, může být i ve formě zmražených kostek. Zmražené filé před přípravou nerozmrazujeme!
Oloupeme si cibuli a česnek a obojí nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej, můžeme přidat pro chuť i kousek másla a nakrájenou cibuli a česnek na tuku orestujeme. Předáme do zapékací misky. Porce rybího maso dobře osolíme a naskládáme do misky. Posypeme hustě majoránkou (pokud náhodou máme čerstvou,stačí jí méně). Na povrch navršíme nasekaná rajčata - buď přímo z konzervy nebo rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme. Misku přikryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme na 20 minut do vyhřáté trouby. Nemusí se ničím podlévat, naopak z rajčat a cibulovo-česnekového základu se vytvoří dobrá šťáva.
Podáváme s bramborem v jakékoliv úpravě. Na fotografii jsou šťouchané brambory posypané pažitkou.
Poznámka: Toto lehké jídlo si přímo říká o nějaký ten zeleninový salát.