Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čekankový salát s brusinkovou zálivkou
(vde)
recept číslo: 2254
ceksa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 čekankový puk
½ hlávkového salátu
2 rajčata
1 lžička hořčice
1 lžička jablečného octa
150 g zakysané smetany
1 lžíce brusinkového kompotu
špetka cukru
sůl
mletý pepř
čerstvá řeřicha na ozdobu
 

Postup

Suroviny na zálivku – zakysanou smetanu, hořčici, brusinkový kompot, ocet, cukr, sůl a mletý pepř umícháme do hladka a necháme v chladnu asi 15 minut rozležet.
Omytou čekanku rozpůlíme, košťál vykrojíme, listy oddělíme od sebe a šikmo nakrájíme na větší kousky. Listy hlávkového salátu omyjeme, nechám okapat roztrháme na kousky. Omytá rajčata nakrájíme na dílky. Všechnu zeleninu promícháme a rozdělíme do misek nebo na talířky. Přelijeme zálivkou a posypeme řeřichou.
Podáváme s pečivem (nebo bez).

Názory čtenárů

Dělám tento salát v poslední době v nejrůznějších obměnách. Základem je vždy čekanka a uvedená zálivka. K nakrájené čekance přidávám cokoliv - třeba matjesy naložené v oleji nakrájené na kousky a plátky ředkviček. Když zrovna nemám čerstvou řeřichu, která k tomuto salátu chuťově velmi ladí, nahradím pažitkou. A pozor,z jednoho čekankového puku je salát tak pro dvě osoby, kelímek zakysanky je zase moc. Takže až si salát odzkoušíte, dělejte ho raději ze dvou čekankových puků.
Česká hospodyňka dne 4.5.2008 10:01:46
Už jsem ho vyzkoušela, jen jsem použila místo zakysané smetany bílý smetanový jogurt. Paráda, všem to chutnalo, zálivky může být i více.
Ivča dne 8.4.2008 20:05:35
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".