Cukr, tuk (Heru) sůl a pomerančovou příchuť ušleháme do pěny. Postupně vmícháme do těsta vejce. Polohrubou mouku smísíme s kypřícím práškem a střídavě vmícháváme do těsta s vlažným mlékem. Dortovou rozkládací formu (průměr 26 cm) si vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní naplníme a pečlivě rovnoměrně rozetřeme. Pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 175 stupňů. Hotový dortový korpus necháme vychladnout a vyjmeme z dortové formy.
Přes sítko oddělíme šťávu s mandarinkového kompotu. Smetanu ke šlehání ušleháme co nejvíce do tuha s vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky a cappuccinem. Touto směsí potřeme vychlazený korpus, lžící na něm vytlačíme ozdobné dolíčky. Na okraj dortu a do středu dortu poklademe dílky kompotovaných mandarinek a ozdobíme mátovými lístky. Rozehřejeme si rozpustnou čokoládovou polevu a odstřiženým rohem děláme čokoládové ozdobné čárky přes mandarinky tak, aby dosahovaly až na svislý okraj dortu.
Poznámka: Rozpustná káva cappuccino se prodává i po jednotlivých porcích - nemusíte kupovat celé velké balení. Nemáte-li mátové lístky, lze použít místo nich kiwi, oloupat a ostrým nožem nakrájet na malé kousky. Dobře doplní svou zelenou barvou bílo-oražovo-hnědou barevnou kombinaci na dortu.
?