Nejdříve si jako podklad připravíme a upečeme jemné piškotové těsto (je z moučníku Bublanina s tvarohovou krustou). Plech si vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do nádoby šlehače si připravíme 4 žloutky, krupicový a vanilkový cukr a olej a tyto suroviny našleháme. Potom přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně smícháváme s moukou a sněhem z bílků. Takto ipravenou hmotu rozetřeme na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Necháme vychladnout.
Z jablek odstraníme jádřince, ale ponecháme slupky a nastrouháme je na hrubém okurkovém struhadle. Pokapeme citrónovou šťávou, přidáme cukr, 400 ml vody, skořici, čestvě roztlučné hřebíčky, citrónovou kůru (čerstvou nebo sušenou), promícháme a zahříváme. Necháme podusit asi 10 minut.
Ve zbývajících 200 ml rozmícháme oba pudinkové prášky, vlijeme do jablečné směsi a za stálého míchání ještě vaříme asi 2 minuty. Docela rychle to tuhne, takže hmotu musíme rozetřít na piškot. Povrch posypeme rybízem (čerstvým nebo mraženým), můžeme ho mírně dlaní zatlačit do polevy.
Dáme vychladit a ztuhnout.