Nejdříve si připravíme salsu. Rajčata naříznutá do křížku spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na jemné kostičky nebo nasekáme. Jemně nakrájíme i bazalkové lístky. Ke všem nakrájeným surovinám přidáme dvě lžíce olivového oleje, ocet, sůl a mletý pepř, promícháme a necháme alespoň hodinu odležet v chladnu.
Rybí filety opláchneme, osušíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme nebo opečeme po obou stranách.
Podáváme s připravenou salsou a bílým pečivem.
Poznámka:
Na fotografii je můj první pokus. Nebylo to špatné, ale určitě to může být lepší. Je to třeba vychytat. A také to chce pořádně vyzrálá rajčata a ne ty skleníkové chudinky.