Celá vejce šleháme ve šlehači na nejvyšší rychlost asi minutu. Poté přidáme oba cukry, špetku soli a skořici a šleháme další dvě minuty. Mouku promícháme s práškem do pečiva a mletými ořechy a tuto sypkou směs postupně promícháme s vaječným krémem.
Plech si vyložíme papírem na pečení a hmotu na něj rovnoměrně rozetřeme tak, aby byla vysoká asi 1 cm. Pečeme v troubě předehřáté asi na 200 stupňů C.
Jakmile vyjmeme upečený piškot z trouby, vyklopíme ho papírem na vrch na utěrku posypanou cukrem. Papír navlhčíme a sejmeme. Piškot necháme vychladnout a poté rozdělíme na dvě stejně velké části.
Smetanu nejdříve šleháme samotnou, potom přidáme cukr smíchaný se ztužovačem a s vanilkovým cukrem a ušleháme do tuha. Polovinu šlehačky oddělíme a necháme bílou. Do druhé poloviny lehce vmícháme čokoládu nastrouhanou na hrubém struhadle. Čokoládovou šlehačkou natřeme spodní plát, přiklopíme druhým plátem a ten potřeme bílou šlehačkou. Povrch dozdobíme nastrouhanou čokoládou a jádry ořechů.