Nejdříve si připravíme klasické kynuté těsto na koláče. Do vlažného mléka s jednou kostkou cukru rozdrobíme droždí (½ kostky) a necháme vzejít. Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Odvážíme si mouku (bude lépe, když ji prosijeme), přidáme krupicový a vanilkový cukr, špetku soli a strouhanou citrónovou kůru. A samozřejmě i dva žloutky (bílky odložíme stranou, budeme je ještě potřebovat), mléko se vzešlým droždím a vlahý tuk. Těsto vypracujeme vařečkou až je hladké a nelepí se na misku. Poté ho přikryjeme utěrkou a necháme při normální pokojové teplotě kynout.
Mezitím si vyloupeme pecky ze švestek a vytřeme plech na pečení tukem. Zakysané smetany smícháme s polovinou moučkového cukru, s polovinou kokosové moučky a se dvěma žloutky. Vykynuté těsto rozválíme na plech až do krajů. Na něj rozetřeme směs ze zakysané smetany a rovnoměrně poklademe celý povrch koláče švestkami. Všechny 4 zbylé bílky do tuha ušleháme, přidáme zbytek cukru a kokosové moučky. Bílkovou směs dáme do zdobícího sáčku a na koláč uděláme mřížky.
Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů C a upečeme.