Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jogurtový dort
(vde)
recept číslo: 2120
jogudo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

3 vejce
3 lžíce horké vody
3 lžíce studené vody
3 lžíce rumu
3 lžíce oleje
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
180 g polohrubé mouky
500 g kvalitního jogurtu
2 lžíce sypké želatiny na přípravu moučníků
3 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 – 300 g jahod (nebo jiného ovoce)
kakao
 

Postup

Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Do hotové pěny postupně zamícháme olej. Mouku promícháme s práškem do pečiva a společně s tuhým sněhem z bílků lehce vmícháme do žloutkové hmoty. Těsto rovnoměrně rozetřeme do dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Po upečení necháme ve formě vychladnout a pokapeme rumem.
Želatinu rozmícháme v malém kastrolku asi ve 4 lžících vody a necháme 10 minut bobtnat. Zatím si dáme do misky jogurt a promícháme ho s oběma cukry. Samozřejmě máme připravené odstopkované, omyté a okapané jahody. Želatinu zahříváme, dokud se nerozpustí, poté ji hned odstavíme ze zdroje tepla a promícháme s několika lžícemi jogurtu. Celou směs potom nalijeme a rozmícháme do zbývajícího jogurtu. Část jogurtové směsi rozetřeme na dort ve formě, poklademe jahodami a polijeme zbývající jogurtovou směsí. Dort vložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí poprášíme přes sítkou nerovnoměrně kakaovým práškem.
Poznámka: Dort uchováváme v ledničce, nejlepší je vychlazený. Pokud by došlo k vytvoření hrudek po přidání želatiny do jogurtu, celou směs za stálého míchání trochu zahřejeme, hrudky se krásně rozpustí.

Názory čtenárů

Nic moc..cheesecake,který jsem dělala těsně předtím,měl mnohem větší úspěch..tento dort není špatný,ale už jsem jela lepší..do korpusu jsem přidala ještě hořké kakao,byl dobrý,vláčný,ale jogurtová hmota nic moc..
Petra dne 24.6.2011 18:43:56
Dobrý den, chci se zeptat, v surovinách ty 3 lžíce studené vody jsou na želatinu? a kolik prášku do pečiva? Místo jahod jsem použila broskvový kompot. Dort je vynikající, jenom korpus se mi zdá trochu suchý, příště ho asi zkusím proříznout a spojit marmeládou.
Vladěna dne 21.6.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".