Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a rozmícháme, přilijeme olej. Poté přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Poklademe ovocem a vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů C. Upečeme do růžova.
Necháme zchladnout, poprášíme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.
Poznámka:
Tento recept je velmi jednoduchý, a i když jsem si myslela, že mě v oblasti bublanin již nic nepřekvapí, příjemně mě překvapil výsledek. Bublanina je jemná, příjemně vláčná, nedrobí se. Chutná dobře i další den. Takže zkoušejte, zvláště když máte ještě v tomto období v mrazáku vlastní mražené ovoce.