Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pivní štrůdl
(vde)
recept číslo: 2
strudl.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g hladké mouky
1/2 kostky ztuženého tuku
16 lžic piva
6 lžic cukru
skořice
oříšky
hrozinky
 

Postup

Do 300 gramů hladké mouky nastrouháme na hrubém okurkové struhadle polovinu kostky ztuženého pokrmového tuku (Iva, Omega...) a přidáme 16 polévkových lžic piva. Těsto zpracujeme zezačátku příborovým nožem, později rukama až do hladka na vále. Uložíme jej asi na 20 minut pod hodně nahřátý kastrůlek. (Lze jej nahřát prázdný v troubě nebo nad párou). Těsto pod kastrůlkem zvláční a spojí se, takže proces nahřátí je velmi důležitý. Hotové těsto rozdělíme na polovinu a z každé části rozválíme co největší a nejtenčí oválnou placku, poklademe na ni najemno nakrájená jablka, posypeme sekanými oříšky, hrozinkami, cukrem a skořicí. S pomocí utěrky zavineme, položíme na plech a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě do doby, než těsto začně růžovět. ?

Poznámka: Chceme-li dělat dvojnásobné množství, nemusíme počítat 32 lžic piva (je to o nervy!), ale odhadneme asi 2/3 lahve.

Názory čtenárů

trochu drahý ale dobrý
irenka dne 31.12.2007
Místo hladké mouky jsem použila polohrubou. Závi není tažený, placka se neválí tak tenká, ale je to mňamka
olina dne 8.3.2007
Ještě než dáme na rozválené těsto pokrájená jablka, můžeme ho posypat strouhaným kokosem. Štrůdl má zase trochu jinou (a výbornou( chuť.
Ivča dne 8.10.2006
Moc dobré, snadné a rychlé
Maj dne 26.1.2006
Místo 50 g bílé hladké mouky jsem použila mouku celozrnnou. Závin chutná snad ještě lépe.
Ivča dne 30.11.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".