Vejce a cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Přidáme olej, citrónovou šťávu a polohrubou mouku a promícháme. Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do trouby rozpálené na 250 stupňů C a upečeme. Je to jen několik minut, vyjmeme, jakmile začnou okraje mírně zlátnout.
Ještě horkou roládu i s papírem zarolujeme (bez náplně) a necháme téměř zchladnout. Zatím si připravíme krém. Máslo, cukr a žloutek utřeme, do téměř hotového krému po kapkách zamícháme šťávu z citrónu.
Roládu rozbalíme a při rozbalování odloupneme papír na pečení. Na vnitřní straně ji potřeme krémem, posypeme kandovanou citrónovou kůrou a nasekanými oříšky. Poté ji pevně zavineme a ozdobíme mřížkou z čokoládové polevy. Necháme ztuhnout, dobré je nechat ji i trochu odležet v chladnu. Krájíme až před podáváním.