Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Citrónová roláda
(vde)
recept číslo: 1986
citrol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vejce
100 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce citrónové šťávy

Krém:
100 g másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
šťáva z jednoho citronu
hrst nasekaných oříšků
hrst kandované citrónové kůry

+ čokoládová poleva na ozdobení
+ papír na pečení
 

Postup

Vejce a cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Přidáme olej, citrónovou šťávu a polohrubou mouku a promícháme. Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do trouby rozpálené na 250 stupňů C a upečeme. Je to jen několik minut, vyjmeme, jakmile začnou okraje mírně zlátnout.
Ještě horkou roládu i s papírem zarolujeme (bez náplně) a necháme téměř zchladnout. Zatím si připravíme krém. Máslo, cukr a žloutek utřeme, do téměř hotového krému po kapkách zamícháme šťávu z citrónu.
Roládu rozbalíme a při rozbalování odloupneme papír na pečení. Na vnitřní straně ji potřeme krémem, posypeme kandovanou citrónovou kůrou a nasekanými oříšky. Poté ji pevně zavineme a ozdobíme mřížkou z čokoládové polevy. Necháme ztuhnout, dobré je nechat ji i trochu odležet v chladnu. Krájíme až před podáváním.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".