Tuk šleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme celá vejce a umícháme do hladkého krému. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do krému střídavě přidáváme mouku s práškem a po lžících mléko. Nakonec přidáme citronovou kůru a citronovou šťávu.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, plech si vyložíme papírem na pečení nebo vymastíme a vysypeme moukou. Těsto rozetřeme na plech. Okapané kompotované meruňky narovnáme řeznou plochou na těsto. Koláč pečeme při uvedené teplotě asi 40 minut a pak necháme vychladnout.
Strouhaný kokos si opražíme nasucho na teflonové pánvi do zlatova. Ušleháme smetanu, vanilinový cukr a ztužovač šlehačky. Šlehačku lehce navršíme na vychladlý koláč a posypeme kokosovou strouhankou.
Poznámka:
Přípravu těsta si můžeme urychlit zakoupením směsi na třené těsto.
?