Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mexická pánev s mletým masem*
(vde)
recept číslo: 196
mexpanev.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g mletého masa
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
125 ml červeného vína
1 konzerva červených fazolí
1 červená paprika
1 červená feferonka

 

Postup

Jídlo připravujeme v pánvi, kterou můžeme přikrýt poličkou nebo v kastrolu. Rozehřejeme si olej, oloupeme cibuli a česnek, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme mleté maso a za stálého míchání osmahneme do hněda. Vmícháme rajčatový protlak, pepř, sůl. Zalijeme červeným vínem a přidáme fazole z konzervy. Papriku a feferonky očistíme a nakrájíme na nudličky - jednu lžíci odložíme na konečné ozdobení, zbytek zamícháme do masa. Pánev přikryjeme a dusíme asi 30 minut na mírném ohni. Hotové rozdělíme na talíře a ozdobíme odloženými feferonkami a paprikou. Našinci k tomu přikusují jakýkoliv chléb, Mexičané asi mexické placky. ?

Názory čtenárů


cunik dne 22.10.2013 18:19:44
Je to skoro jako Chilli con carne.
papa dne 29.3.2012 23:29:49
luxusní mnamka,použila jsem to i na topinky a taky je to dost super,můžu doporučit a na to ještě pěkně zeleninku!
gabriela dne 14.11.2011 15:00:27
Taky jsem to zkusil a je to opravdu bombové. Hlavně nepodlévat slaným vývarem nebo pak úměrně ubrat soli. Určitě to budu dělat dost často. Dobu dušení jsem zvýšil na 45 minut a je to pak opravdu měkké. Rychlost, jednoduchost a láci hodnotím nejvíce.
Bretta dne 23.1.2009 10:06:44
Dneska jsem to uvařil, je to dobré jednoduché jídlo.
coudek dne 9.5.2008 13:25:42
Je to dobré, ale příště to udusím v papiňáku, aby bylo maso měkčí
eva dne 5.9.2006

dne 20.2.2006
Musím souhlasit s předešlými názory. Nemá to chybu, je to rychlé a chutné.No prostě mňamka.
Jitka dne 25.6.2002
Jednou jsem to zkusila uvařit a moji strávníci se po tom mohou utlouct!! Je to rychlé, není to drahé a je to dobré. Iva
dne 23.5.2001
Velice dobré jídlo, všem doporučuji. Rychlé a pikantní. Fazole nemusí být červené.
Jarmila Navrátilová dne 10.11.2000
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".