Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čajová bábovka
(kni)
recept číslo: 1956
cajbab.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

300 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
120 g tuku (Hera)
4 vejce
4 lžíce slunečnicových semínek
1 lžička strouhané citrónové kůry
3 lžičky prášku do pečiva
5 lžic silného černého čaje
5 lžic mléka
1 lžíce rumu

Poleva:
50 g čokolády na vaření
30 g ztuženého tuku
strouhaný kokos na posypání
 

Postup

Změklý tuk a cukr utřeme do pěny, postupně zatřeme i žloutky. Poté přidáme slunečnicová semínka (lepší jsou opražená), mouku smíchanou s práškem do pečiva, citrónovou kůru a čaj smíchaný s mlékem a rumem. Promícháme a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Hmotu rozprostřeme do bábovkové formy, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou (nebo jemnou strouhankou). Vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů C a zvolna pečeme asi 40 minut. Hotovou bábovku poznáme podle toho, že se malinkou odděluje od okrajů, v každém případě ozkoušíme špejlí, zda se na ni nelepí těsto. Vyklopíme ji z formy na mřížku a necháme zchladnout.
Zatím si připravíme polevu rozpuštěním čokolády a tuku nad párou. Čokoládu natřeme štětcem na vlahou bábovku a posypeme strouhaným kokosem. Bábovka chutná nejlépe mírně vlahá.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".