Změklý tuk a cukr utřeme do pěny, postupně zatřeme i žloutky. Poté přidáme slunečnicová semínka (lepší jsou opražená), mouku smíchanou s práškem do pečiva, citrónovou kůru a čaj smíchaný s mlékem a rumem. Promícháme a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Hmotu rozprostřeme do bábovkové formy, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou (nebo jemnou strouhankou). Vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů C a zvolna pečeme asi 40 minut. Hotovou bábovku poznáme podle toho, že se malinkou odděluje od okrajů, v každém případě ozkoušíme špejlí, zda se na ni nelepí těsto. Vyklopíme ji z formy na mřížku a necháme zchladnout.
Zatím si připravíme polevu rozpuštěním čokolády a tuku nad párou. Čokoládu natřeme štětcem na vlahou bábovku a posypeme strouhaným kokosem. Bábovka chutná nejlépe mírně vlahá.