Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zaječí hřbet s hruškami
(cas)
recept číslo: 1951
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 zaječí hřbet
½ lžičky čerstvě mletého pepře
8 kuliček jalovce
6 lžic oleje
sůl
2 cibule
200 ml sladké smetany
200 ml zakysané smetany
4 zralé hrušky
šťáva z ½ citronu
1 lžíce másla
2 lžíce rybízového kompotu na ozdobení
 

Postup

Zaječí hřbet opláchneme vodou, osušíme a odblaníme. Kuličky jalovce rozdrtíme v hmoždíři a přidáme čerstvě mletý pepř. Hřbet potřeme solí, posypeme kořením a pokapeme olejem a necháme v chladnu odležet 2 až 3 hodiny.
Před tepelnou přípravou si oloupeme cibuli a nakrájíme na osminky. V pekáči zahřejeme olej a hřbet na něm po všech stranách opečeme. Přidáme cibuli, pekáč přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
Sladkou a zakysanou smetanu smícháme, pečeni jí zalijeme a pečeme dalších 10 minut. Potom hřbet vyjmeme z pekáče a uložíme v teple. Omáčku rozmixujeme a případně dosolíme. Během pečení masa si oloupeme hrušky, rozpůlíme je, zbavíme jádřinců a pokapeme citronovou šťávou. Opečeme je na másle a důlky naplníme rybízovým kompotem. Maso na zaječím hřbetu opatrně oddělíme od kosti a nakrájíme na plátky. Plátky masa na talíři přelijeme připravenou omáčkou, doplníme plněnou hruškou. Vhodnou přílohou jsou třeba bramborové krokety.
Poznámka:
Jde o náročný recept, a to nejen na výchozí suroviny. Vyžaduje i relativně zručnou kuchařku či kuchaře, kteří si poradí třeba s odblaněním masa nebo s porcováním a servírováním upečeného hřbetu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".