Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Studený boršč
(tel)
recept číslo: 1939
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

brambory
sterilovaná červená řepa
kyselé okurky
vejce
kefír
smetana
svazek cibulky nebo pažitky
sůl
mletý pepř
 

Postup

Jediné, co se na tomto jídle vaří, jsou brambory. A tak je oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
A zatím si připravujeme vlastní studený boršč. Do velké mísy nastrouháme na silnější nudličky kysané okurky (můžeme dát také čerstvou okurku)a přidáme nakládanou řepu a nasekanou naťovou cibulku. Vejce uvaříme na tvrdo a jemně nakrájená je přidáme k zelenině. Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a dohromady pořádně promícháme. Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy. Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory. Je také možné ještě teplé brambory nakrájet na kostičky a přidat přímo do boršče.

Tento recept je z pořadu U nás v Evropě a je původem z Litvy. Možná jej uvítáte a zkusíte nejen v horkém létě, kam se svým charakterem hodí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".