Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vřeténka s klobásou a fazolemi
(vde)
recept číslo: 1912
fusili.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g těstovin (vřeténka, spirálky)
400 g sterilovaných červených fazolí
200 g klobásy (maďarská, ostravská)
4 rajčata
4 lžíce rajčatového protlaku
1 feferonka (i více)
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
200 ml červeného vína
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
 

Postup

Klobásy oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Nemáme-li čerstvá, můžeme použít i sekaná konzervovaná rajčata. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku rozřízneme, odstraníme z ní semínka a jemně ji nakrájíme. Rozmarýn opláchneme, necháme okapat, odrhneme lístky a nasekáme je nahrubo. V kastrolu rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou klobásu, rozmarýn a feferonku. Opečeme za stálého míchání. Poté přidáme nasekaná rajčata, víno a fazole (bez nálevu). Promícháme, zmírníme příkon tepla, přikryjeme pokličkou a vaříme do zhoustnutí. Občas promícháme. Poté odstavíme ze zdroje tepla a necháme ještě půl hodiny „odležet“.

Při přípravě těstovin postupujeme dle návodu na obalu a uvaříme je „al dente“. Nejlepší jsou vřeténka (a dokonce Panzani) – nerozvaří se a dobře se obalí připravenou omáčkou. Hotové těstoviny slijeme, necháme odkapat, vmícháme do omáčky a hned podáváme.

Poznámka:
Máte-li rádi ostřejší chuť, použijte více feferonek nebo přidejte chilli papričku či použijte ostřejší klobásu. Máte-li doma dospívající mládež, určitě s tímto jídlem zabodujete.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".