Tato bublanina je velmi snadná, jednak nemusíte nic vážit a jednak si jednoduchý recept snadno zapamatujete. Má jen jednu drobnou vadu, není ji moc. Takže když si uvaříte kávu, nakrájíte ji, po chvilce nic nezbyde ...
Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ke žloutkové pěně, vmícháme a lehce vmícháme i sníh. Těsto nalijeme do formy (množství je zhruba na větší kulatou koláčovou formu) a poklademe ovocem. Pečeme při 200 stupních C do zlatova.
Poznámka: Ovoce si umyjeme předem a necháme dobře okapat a oschnout. Mělo by být suché, než je poklademe na těsto. Větší ovoce (třešně, višně) můžeme prosypat lžící polohrubé mouky a promíchat. Ovoce se trochu moukou obalí a neklesne při pečení dolů.