Nejdříve si upečeme dortový korpus + část piškotového těsta navíc, protože z něj budeme dělat náplň do dortu. Uvedené množství surovin stačí jak na korpus, tak na vlastní náplň. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme vodu, olej, rum a citrónovou šťávu a promícháme. Potom přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme do dvou forem – asi 2/3 do dortové formy a zbývající třetinu do jakékoliv formy. A upečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů C. Po vyjmutí necháme zchladnout, poté dortový korpus vodorovně rozřízneme na tři části.
Zatím si očistíme a opláchneme jahody. Několik stejně velkých dáme stranou (použijeme je na ozdobení povrchu dortu), ostatní rozmačkáme nebo rozmixujeme na jahodovou dřeň. Piškotovou hmotu určenou na náplň rozdrtíme (rozmixujeme), přidáme k ní jahodovou dřeň, moučkový cukr a rum. Po promíchání by nám měla vzniknout hustá růžová hmota, kterou spojíme jednotlivé vrstvy dortového korpusu a vše vrátíme do dortové formy.
Povrch dortu potřeme tence meruňkovou zavařeninou a poklademe kolečky nakrájených jahod. Dle návodu na obalu si připravíme želé – úskalím jeho přípravy je správný odhad doby, kdy ho odstavíme ze zdroje tepla. Pokud nám nezačne po době uvedené v návodu tuhnout, zkusíme ho znovu a více zahřát, ve většině případů se však nesmí vařit. Po mírném zchladnutí polijeme povrch dortu velmi tenkou vrstvou želé a jakmile ztuhne, rozlijeme rovnoměrně zbývající želé a necháme v chladnu ztuhnout.
Před podáváním můžeme jednotlivé řezy ozdobit šlehačkou a čerstvou jahodou.
Poznámka:
Výhodou tohoto dortu je, že obsahuje proti jiným minimum tuku, hodí se proto na letní oslavy. Dá se připravit nejen z jahod, ale třeba i z borůvek, malin nebo ostružin.