Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tiramisu řez
(vde)
recept číslo: 1851
tirez.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
160 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vody
2 lžíce rumu
3 vejce

Krém:
2 pomazánková másla bez příchuti
2 smetany ke šlehání
100 g moučkového cukru
(1 šálek instantní kávy)
2 lžíce rumu
kakaový prášek
 

Postup

Pro ty, kdo s Českou hospodyňkou občas pečou, nic nového. Jen kombinace dvou již známých a osvědčených prvků. Těsto je s malou úpravou z oblíbených Duo řezů, krém je z moučníku Tiramisu z pomazánkového másla. A výsledek je určen pro ty, kteří dávají přednost piškotovým moučníkům s trochou lahodného krému.

Na těsto si do misky na šlehání vložíme tři žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu, rum, znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně promícháváme s moukou a sněhem. Velký a hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou (nebo vyložíme papírem na pečení). Těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme, vložíme do trouby rozpálené na 190 stupňů C a upečeme. Necháme zchladnout.

Krém z pomazánkového másla, smetany a cukru šleháme ve šlehači, až vznikne hustá hladká hmota. Piškotový plát rozdělíme na tři stejně velké díly a pokapeme je instatní kávou smíchanou s rumem. Spodní dva díly potřeme silně krémem, přikryjeme vrchním dílem a na chvíli zatížíme prkénkem. Nakonec potřeme krémem i povrch moučníku, poprášíme kakaovým práškem a necháme vychladit. Krájíme na řezy.

Poznámka:
Místo kávy s rumem lze také tento krém kombinovat s drobným ovocem (rybízem, malinami, ostružinami), ale také s drobně nakrájeným ananasem. Ovoce však použijeme pouze do krému, který budeme dávat dovnitř moučníku.

Názory čtenárů

Zatím jsem nikdy předtím nevyzkoušela variantu pomazánkové máslo a šlehačku. Ale byla jsem opravdu mile překvapena. Jsou tu i další podobné recepty, tak je musím vyzkoušet.
Dra. dne 10.6.2006
Na tomto receptu se mi moc líbí kombinace dvou moučníků zde již uvedených. Je to výborná varianta, dávám jedničku. Tiramisu po česku jsem dělala, je to výborné.
Lenka dne 7.6.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".