Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hladká Ančka
(vde)
recept číslo: 1845
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1,5 l vody
400 g čerstvých tvrdších hub (hříbky, holubinky, lišky apod.)
250 mléka
1 vejce
kmín
sůl
ocet
1 lžíce hladké mouky

 

Postup

Do osolené vařící vody s kmínem dáme vařit očištěné a nakrájené houby. Povaříme je asi 20 minut, pak zašleháme do polévky mouku rozmíchanou s trochou vody. Necháme přejít varem, pak přilijeme mléko rozšlehané s vajíčkem a necháme opět přejít varem a odstavíme. Nakonec okyselíme asi 1 lžící octa. Polévka má být krémovitá, mírně navinulé chuti.
Poznámka: Tuto polévku dělávala už moje babička, která měla po celé léto dostatek vhodných hub. Nutno říci, že je to polévka levná, dnes hodně neobvyklá. Ale pro toho, kdo rád zkouší nové věci se třeba bude hodit.

Názory čtenárů

Maminka ji vařila jen z lišek a k tomu brambory zvlášť. Jo, jo vzpomínka na mládí. Dnes ji vařím ze žampionů, ale lišky jsou lišky.
Jana H. dne 28.5.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".