Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hermelín s omáčkou ze zeleného pepře
(vde)
recept číslo: 1832
hermepe.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 ks hermelínu
1 lžička másla
1 lžička hladké mouky
150 ml smetany (mléka)
špetka soli
zelený pepř

Na bramboráky:
750 g brambor
1 vejce
3 lžíce hladké mouky
sůl
majoránka
kmín
mletý pepř
(česnek)
tuk na smažení

Na přílohu:
mražená baby karotka
 

Postup

Příprava tohoto jídla je náročnější na organizaci práce, zvláště pokud ho připravujete pro více lidí. Doporučuji nejdříve si připravit bramboráky - očištěné brambory nakrouháme, smícháme s uvedenými surovinami a upečeme na pánvi. Suroviny zde uvedené jsou pouze orientační, bramborák si samozřejmě můžeme přizpůsobit podle svých zvyklostí. Můžeme péct menší bramboráčky (lépe to vypadá, ale dá to více práce), nebo bramboráky na celou pánev (jde to rychleji a servírujeme je přeložené napůl). Hotové bramboráky ponecháme v teple.
Poté si připravíme omáčku – v kastrolku rozpustíme trochu másla a s hladkou moukou umícháme jíšku, rozředím smetanou či mlékem, malinko přisolíme a hlavně přisypeme hrubě mletý zelený pepř. Dvě až tři minuty provaříme a odstavíme.
Plech na pečení vytřeme jednou lžičkou oleje a poklademe ho bramboráky. Na bramboráky položíme podélně rozkrojený hermelín řeznou plochou nahoru a polijeme ho připravenou omáčkou. Vložíme pod gril a grilujeme, až se sýr začne mírně tavit.
Baby karotku (jen mírně rozmraženou) vsypeme do vařící osolené vody, přidáme malý kousek másla a vaříme do měkka. Trvá to pouze pár minut. Hotovou karotku zcedíme a použijeme jako lehkou zeleninovou přílohu k bramboráku s hermelínem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".