Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Masožroutské těstoviny
(vde)
recept číslo: 1804
zroutes.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g těstovin (mušle, vrtule)
500 g mletého masa (vepřové, hovězí)
200 g vepřových jater
1 cibule
3 stroužky česneku
1-2 konzervy rajčat (sekaných)
olej
sůl
mletý pepř
tymián
200 g tvrdého sýra na posypání
zelená petrželka
 

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi si rozpálíme olej, kousky jater na něm orestujeme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Pokud je třeba, přidáme na pánev trochu oleje, orestujeme na něm cibuli a plátky česneku a potom přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a opékáme, až se maso rozdrobí na hrudky. Potom přidáme orestovaná játra, posypeme tymiánem a přidáme nasekaná rajčata. V létě můžeme samozřejmě použít čerstvá (nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nasekáme). Vše promícháme a asi 10 minut společně dusíme. Podle potřeby ještě přisolíme.
Hotovou masovou směs klademe na uvařené těstoviny a posypeme vydatně sýrem a zelenou petrželkou.
Poznámky:
Tymián je samozřejmě lepší čerstvý, ale dá se použít i sušený. Jinou varintu získáme, když tymián nahradíme čerstvou bazalkou.

Názory čtenárů

i když je brzy ráno,hned jsem na to dostala chuť
lucík dne 9.7.2008 04:27:27
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".