Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Třená bublanina
(vde)
recept číslo: 180
trebubla.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

150 g polohrubé mouky
150 g másla
150 g moučkového cukru
3 vejce
vanilinový cukr
500 g ovoce
 

Postup

V misce třeme změklé máslo (případně jiný oblíbený tuk - Heru, Ramu apod.) společně s cukrem a žloutky. Třeme poctivě vařečkou a opravdu až do pěny. Abychom u toho vydrželi, díváme se přitom na televizi a doufáme, že výsledek bude stát za to. Z bílků si ušleháme pevný sníh a postupně jej přidáváme na střídačku s moukou do utřeného tuku. Menší plech nebo koláčovou formu, ve které budeme bublaninu péci, si vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Navrch poklademe ovoce - nejvhodnější je drobné ovoce jako třešně, višně, rybíz, borůvky, ale je možné použít i větší ovoce, které si však před kladením na povrch moučníku rozkrájíme. Pokud máme pocit, že je ovoce přezrálé a vlhčí, můžeme je nejdříve lehce obalit v hrubé mouce a potom teprve položit na připravené těsto. Pečeme v dobře vytopené troubě do růzova. Před podáváním můžeme pocukrovat.
Upozornění:
Lze použít samozřejmě i zmrazené ovoce (před použitím nerozmrazujeme), nebo kompotované ovoce (před použitím necháme důkladně odkapat štávu a obalíme v mouce).

?

Názory čtenárů

Dnes jsem dělala tento recept a můžu říct, úplná katastrofa. Vůbec mi to nevyskočilo, buchta je tenká jako papír? Co jsem udělala špatně?
Petra dne 15.6.2009 17:28:31
Vyborne! Zkousila jsem to dnes poprve z cerstve nasbiranych ostruzin - tady v Londyne dozravaji pozdeji... Moooc dobre
Danka dne 29.9.2008 00:06:13
Pekla jsem na chalupě, v troubě starší, než já sama,k borůvkám přidala pár lesních jahůdek, pár zahradních a můžu začít znovu, protože nezbylo :-) Jednoduché, dobré.
monika dne 9.7.2008 12:46:45
Včera upečeno a snědeno, tak abych na víkend udělala aspoň dva plechy!!! moc dobré!
Líba dne 26.1.2007
Dala jsem mražený rybíz, bylo to moc chutné!
Eva dne 23.1.2007
vyborne!!
rustlerova dne 13.8.2006
Moc dobré, doporučuji všem, rychlé a velmi, velmi jedlé.
Maj. dne 20.7.2006
Nahazela jsem tam oboce a cokcok bombony z bombozky co jsme nesnedli- znate to otevre se a nedoji se a pak co s tim.... a je to namozka cok cok se rozpusti a udela takovou dobrou chutovku:) ken musi byt ponorena v biblanine jinak se cokcok spali a neni dobra....(
Marketa dne 2.7.2006
Z rebarborou byla tato bublanina moc dobrá, jen se po ní zaprášilo!
Maj. dne 24.5.2006
Výborný recept!!! Je to rychlé, jednoduché a mooooc dobré. Dělala jsem s mraženým rybízem a bylo to skvělé!!!!
Iveta dne 18.5.2006
Tak tohle jsem zvládla i já a to jsem úplný začátečník a byla to dobrůtka, mňam!
Ivänka dne 11.4.2006
Velmi dobrý recept, jednoduchý, všestranné použití.
Terka dne 5.8.2005
Bezvadná buchta na léto, kdy se může použít různé ovoce ze zahrádky. Příprava je jednoduchá a výsledek spolehlivý.
Jitka dne 1.7.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".