Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pomazánka z makrel*
(jsv)
recept číslo: 18
makrelpom.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 uzené makrely
2 cibule velké
2 - 3 lžíce Ramy nebo másla
5 sladkokyselých okurek
šťáva z citronu
majolka
 

Postup

Makrely zbavíme kostí a kůže, přidáme trochu citronové šťávy a krátce rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a Ramu (množství Ramy dle chuti a tučnosti makrel) a řádně promícháme (lze i ve šlehači). Pak přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a trochu majolky (ta není nutná, ale pomazánku zjemní). Pomazánku necháme trochu vychladit v ledničce, m mažeme na pečivo i na chleba. Ozdobit lze proužkem červené papriky nebo plátkem salátové okurky.

Poznámka: Citronové šťávy použijte zpočátku méně a případně na závěr přidejte podle chuti. Pozor také na množství tuku - pokud jej použijete příliš v kombinaci s tučnou makrelou, pomazánka se výjimečně může i srazit.

Názory čtenárů

Marcelko, Vy se zase naučte být trochu taktní.Víc pozitivního myšlení by Vám neuškodilo. Hlavně,že se pomazánka Daniele Holbové povedla a že chutnala. A o to tady jde. Hezký den.
tralala dne 22.2.2012 11:57:57
Danielo Holbová naučte se prosím psát a potom až přidávejte komentáře ;)
Marcelka dne 20.2.2012 18:23:43
No já nesnáším pomazánky, ale když jsem ochutnala tuhle tak jsem změnila nároz! Byla výborná a teď ji dělám skoro pořád!
Daniela Holbová dne 20.2.2012 18:22:40
Já osobně velmi ráda dělám jakékoliv pomazánky a vždy (podle mé maminky) do nich přidávám trošičku majonézy, ale mnohem důležitější na zjemnění je nastrouhaný vařený celer. Vyzkoušejte!!!
Vendula dne 31.1.2009 15:23:01
Je skvělá
Renáta dne 30.9.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".