Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tvarohové řezy z mrkvového těsta
(Maj)
recept číslo: 1792
mrktva.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

350 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
250 g nastrouhané mrkve
200 g Hery
1 prášek do pečiva

3 balení netučného tvarohu
2 vejce
50 g rozinek máčených v rumu
1 zakysaná smetana
200 ml mléka
100 g cukru + vanil. cukr
l vanilkový puding


 

Postup

Polohrubou mouku, cukr, jemně nastrouhanou mrkev, Heru a prášek do pečiva smícháme, utvoříme těsto a necháme v chladnu 1 hod. odležet.

Náplň: tvarohy, cukr, vejce, rozinky, zakysanou smetanu, vanilkový puding a mléko vymícháme na hladkou kaši.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu dáme ještě do chladna.

Na pomoučeném vále vyválíme plát těsta, přeneseme na vymazaný a vysypaný plech (těsto se mírně lepí, tak pokud nejde vyvalovat pěkné pláty, to, co se podaří vyválet pospojujeme dohromady na plechu prsty, nic se nestane). Mírně přizvedneme okraje těsta, naneseme tvarohovou náplň kterou rovnoměrně rozetřeme.

Druhou část těsta vyválíme na plát, nožem, nebo rádýlkem nakrájíme proužky a ty přeneseme na náplň a pokládáme šikmo přes sebe a tvoříme tvz. mřížku. Nastavujeme i z několika kousků, vše se pěkně spojí pečením.
Pečeme v předehřáté troubě 25 - 30 min.
Krájíme na řezy až je moučník úplně vychladlý.

Poznámka pro šťouraly: Do koláče na fotografii jsem přidala hrst mražených borůvek.

Názory čtenárů

Včera jsem řezy upekla. Fakt perfektní. Těsto je díky mrkvi vláčné. Všem okolo tuze chutnalo. Opravdu je druhý den lepší :-)
Hannele dne 16.5.2006
Řezy jsou moc dobré, voňavé, pěkně vypadá kombinace hnědooranžového těsta se žlutobílou tvarohovou náplní. Nejsou moc sladké, příjemně kyselkavé. Těsto fakt lepí, ale není třeba ho vyvalovat, stačí rozmačkat na vymaštěný (nevysypaný) plech. Na plech jsem dala 2/3 těsta, na mřížky stačí 1/3. Taky jsem dělala válečky ne proužky. Dík Maj a zařazuji do repertoáru :-).
Jitka z Brna dne 31.3.2006
Tak referuji, že vyzkoušeno, upečeno a skoro snědeno. Těsto je malinko lepivé, ale dá se to zvládnout. Jen na mřížku jsem z těsta udělala tenké válečky, nevyvalovala jsem plát a nekrájela na proužky.
Buchta je chuťově moc dobrá a dnes ráno byla ještě lepší, než čerstvě po upečení. Doporučuji.
Koňaříková Naďa dne 28.3.2006
Tohle vyzkouším, mrkev i tvaroh mám, tak snad se vše podaří, i když to asi bude trochu piplačka, no, uvidím.
Koňaříková Naďa dne 27.3.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".