Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kefírové lívance
(kal)
recept číslo: 1784
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 ml kefíru
1 vejce
špetka soli
3 lžičky cukru
250 g polohrubé mouky
½ kávové lžičky jedlé sody

zmražené ovoce (maliny, borůvky, jahody..)
zakysaná smetana
cukr
(zavařenina)
 

Postup

Zmražené ovoce necháme rozmrazit, rozmačkáme, promícháme s několika lžícemi zakysané smetany a trochou cukru.
Všechny suroviny rozšleháme v hladké těsto a ihned začneme péct lívance. Hotové lívance namáčíme v ovocné směsi (a pochutnáváme si). Místo ovocné směsi můžeme samozřejmě použít i zavařeninu.

Názory čtenárů

Místo jedlé sody dávám půl prášku do perníku a napůl mouku s ovesnými vločkami.
Maj dne 23.3.2006
Já místo acidofilního mléka dala 1/2 l podmáslí a do mouky přidala půl prášku do pečiva. Lívance byly výborné, nadýchané a rychle hotové. Taky rychle snězené :-)
Ola dne 23.3.2006
Náš recept na lívance z kefíru nebo acido. mléka


LÍVANCE

1/2 l acidofilního mléka
25 dkg polohrubé mouky
2 žloutky
2 velké lžíce cukru
špetka soli
ze dvou vajec nakonec sníh

Vše smícháme a na lívanečníku s trochou omastku děláme lívanečky. Potíráme jahodovou marmeládou a přidáme kopeček pribináčku.


Jsou opravdu výborné a nemusí nic kynout. Doporučuji.
Jana dne 11.3.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".