Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře s pepřem a hruškami
(kal)
recept číslo: 1783
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 menší kuře
sýr Hermelín
steakový pepř
sůl
1 lžička koňaku
máslo
brusinkový kompot
2 hrušky
½ hrnku kuřecího vývaru z kostky

 

Postup

Kuře opláchneme, osušíme a zvenku i uvnitř osolíme. Sýr nakrájíme na plátky a každý plátek obalíme v hrubě tlučeném steakovém pepři. Takto připravené plátky vložíme do břišní dutiny kuřete. Kuře opečeme na másle, podlijeme kuřecím vývarem z kostky, přikryjeme a pečeme v troubě.
Mezitím si oloupeme hrušky, překrojíme je na poloviny a odstraníme jádřince. Půlky hrušek přidáme ke kuřeti asi v polovině pečení. Když je maso měkké, přidáme do šťávy lžičku koňaku a promícháme.
Podáváme s bramborem, ke každé porci patří polovina pečené hrušky, do jejíhož důlku jsme dali brusinkový kompot.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".