Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí tlačenka
(kal)
recept číslo: 1782
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g kuřecího masa
ostrá sterilovaná zelenina (Moravanka)
2 vařená vejce
10 černých oliv
pepř
sůl
2 lžíce bílého vína
ocet
želatina na vaječnou tlačenku
forma na srnčí hřbet
 

Postup

Při přípravě kuřecí tlačenky lze dost improvizovat, ale základ tvoří vařené či pečené kuřecí maso bez kůže a zelenina. Obojího by mělo být zhruba stejné množství. Kuřecí maso lze získat z tzv. kuřecích skeletů – dva uvaříme v osolené vodě, měkké maso obereme a nakrájíme na hrubo. Nebo upečeme menší kuře a po zchladnutí maso obereme a nakrájíme. Sterilovaná zelenina by měla mít velký podíl červené kapie – dobře v tlačence vypadá. Můžeme ji doplnit třeba vypeckovanými olivami a vařenými vejci, jejichž žlutá barva se také v tlačence krásně vyjímá.

Formu na srnčí hřbet si vyložíme potravinářskou fólií nebo mikrotenem tak, aby část folie přesahovala formu. To později usnadní vyjímání hotové tlačenky. Do formy rozprostřeme maso střídavě s dalšími surovinami. Pokapeme bílým vínem smíchaným s octem, opepříme a případně osolíme. Želatinu si připravíme přesně podle návodu na obalu a zalijeme jí suroviny naskládané ve formě. Necháme zchladnout a ztuhnout (trvá to minimálně dvě hodiny). Před podáváním vyklopíme z formy, krájíme na plátky a podáváme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".