Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ledový salát se žampiony
(vde)
recept číslo: 1780
sacec.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 ledový salát
1 červená cibule
1 malá salátová okurka
4 lžíce olivového oleje
8 lžic pomerančové šťávy
300 g žampionů
1 lžička ostré hořčice
1 lžička cukru krupice
sůl
pepř
 

Postup

Začínáme přípravou čerstvých žampionů. Očistíme je a nakrájíme na čtvrtky (jsou-li menší) nebo na silnější plátky. Na pánvi rozpálíme kousek másla nebo lžíci oleje a nakrájené žampiony orestujeme. Vyjmeme je z pánve a necháme vychladnout.

Listy salátu opláchneme a natrháme na kousky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na půlkolečka. Salátovou okurku oloupeme (ale nemusíme) a nakrájíme na plátky. V hrnečku smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej, cukr, sůl, mletý pepř a horčici a touto zálivkou salát zalijeme. Přidáme žampiony a lehce promícháme. Lepší je, když se nechá asi půl hodiny odležet (ale ne déle).

Salát můžeme podávat jako přílohu k masu, ale je možné ho podávávat i samotný. Nebo ho doplnit kousky opečeného toustového chleba či topinkami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".