Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ořechová buchta z jahodovým želé
(Ham)
recept číslo: 1771
orejaze.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Na těsto:
4 vejce
2 hrníčky krupičkového cukru
3 hrníčky polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
200 g vlašských ořechů
1/2 hrníčku oleje
1 hrníček mléka

Na potření těsta:
1 tvaroh ve vaničce
l vanilkový cukr
1 vanilkový puding 2 lžíce cukru 500 ml mléka
asi 750 g jahod (mělo by jich být po rozmixování 1 litr). Pokud nebude tolik doplníme do 1 litru vodou.)
cukr podle chuti
4 sáčky želatiny
(1 sáček na 250 ml vody).
 

Postup

Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozemleté oříšky. Těsto rozetřeme na vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi na 160 až 170 stupnů C asi 30 až 40 minut. Zkoušíme špejlí. Délka pečení záleží na troubě. Kdyžje korpus hotový, necháme vychladnout.
Na vychladlé těsto rozetřeme tvaroh rozmíchaný s jedním vanilkovým cukrem.
Z mléka a pudingového prášku uvaříme klasický puding. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, želatinu. Při přípravě želé se řídíme návodem na sáčku. Buď se povaří nebo pouze na 60 stupňů, pokud se netáhne. Ne každá želatina se vaří. Na to se musí dát pozor. Ještě teplý puding dáme na tvarohovou vrstvu a na to pomalu lijeme po malých dávkách želé. Necháme vychladnout a dáme do lednice ztuhnout..
Poznámka: nejlepší je, pokud se stihne dělat zároveň puding a želé najednou, ovšem každé v jiném kastrolku.


Názory čtenárů

MMM je moc dobrá děkuji . moc nam všem chutnala !!! :-)
4 .7 2016 dne 4.7.2016 09:18:07
Ahojky, tak jsem zkusila. Nevím, zda máte dost srozumitelně napsaný postup na ovocné želé. Nebo nejsem dostatečně bystrá, ale řídila jsem se doslovně podle vámi napsaného postupu, ikdyž jsem byla na pochybách... Mám tím pádem 2l (smíchaný 1l rozmixovaných jahod a 1l čirého želé!-dle návodu na sáčku)netuhnoucí směsi. Korpus jsem tedy podtřela tvarohem, dále marmeládou ze zásob a zalila novým čirým želé... Mňamka:))) Ale co s tou neuvěřitelnou dvoulitrovou směsí? Škoda... Lenka
Lenka Fifková dne 24.10.2009 22:44:45
Tak už je hotová a je výborná DĚKUJI.
Milada dne 26.4.2008 15:11:30
Moc děkuji já to zkusim,já si také myslím že by to šlo,ten krém znám dělám ho do poháru z dětskýma piškotama a celýma čerstvýma jahodama,to mě nenapadlo ho nalít na piškot.Pak se ozvu.
Milada dne 25.4.2008 19:41:33
Tak už se ozývám. Plech 30x40cm, velký s vysokým okrajem. Použila jsem mražené jahody, ty jsem nechala rozmrazit a podle množství jsem dolila do 1 litru vodou. Řídila jsem se návodem na sáčku se želatinou. Většinou jsou na 1/4 l vody.Na ten plech je potřeba 1 l rozmixovaných jahod, popřípadě doplněný vodou na 1 l. Prosím, pozorně si přečtěte v ingrediencích. Já si myslím, že by to i z té dřeně mohlo jít.
Jana H. dne 25.4.2008 18:57:10
a jeste jsem se chtela zeptat jak velky plech,zitra bych chtela zkusit mam jeste nejake jahodovou dren v mrazaku.
jahody dne 25.4.2008 17:56:27
muzou byt ty jahody mrazene,kdo jsete delal napiste(jahohova dren).dik.
jahody dne 25.4.2008 17:47:57
Hmmm, to musí být mňamka. Vyzkouším. Dávám bodíky.
Maj dne 22.2.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".