Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jahodové řezy
(rad)
recept číslo: 1765
kokoja.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vejce
150 g moučkového cukru
50 ml oleje
100 ml horké vody
200 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva

Krém:
500 g jahod (zmražených)
1 ½ pudinkového prášku (jahodového)
250 g másla
150 g moučkového cukru

Čokoládová poleva
 

Postup

Nejdříve si necháme mírně rozmrazit jahody a také si do misky, ve které budeme dělat krém, nakrájíme máslo a necháme ho změknout.
Dále se věnujeme přípravě piškotového těsta. Celá vejce s cukrem, olejem a horkou vodou ušleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozetřeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova a necháme vychladnout.
Mírně rozmražené jahody umixujeme, v několika lžících vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme k rozmixovaným jahodám a uvaříme hustou pudinkovou kaši. Necháme zchladnout. Zatím si ušleháme máslo s cukrem a přidáme vlahou jahodovou kaši. Společně ušleháme do hladkého krému a natřeme na piškotový plát. Povrch polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Před podáváním krájíme na řezy.
Poznámky:
Zatím jsem nepekla, nemám jahody. Ale až budou, určitě tento recept stojí za vyzkoušení.
Poznámka 2: Už jsem pekla, ale trochu jsem to upravila podle sebe. Místo máslového krému jsem použila směs zakysané smetany, bílého jogurtu a moučkového cukru. Místo čokoládové polevy jsem posypala kokosem. Je to méně kalorické, lehčí, příjemně nakyslé.

Názory čtenárů

Moučník jsem pekla,je výborný,stačí jenom tolik vody,aby se rozmíchal puding.Dala jsem více jahod
(asi 3/4 kg)a 2 pudingové prášky.
Zdeňka S. dne 25.3.2006
Buchta vypadá velmi zajímavě a myslím, že bude velmi chutná, akorát se mi nezdá, že by při vaření krému, část, kdy se mají rozmixované jahody povařit s jahodovým pudingem, který je rozmíchaný v několika lžících vody, nebylo potřeba aspoň trochu mléka nebo více vody. Opravdu stačí pár lžic?
Olča dne 15.2.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".