Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sicilské nudle
(kni)
recept číslo: 1756
tuspag.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g širokých nudlí
300 g tuňáka ve vlastní šťávě (konzerva)
500 g rajčat (i z konzervy)
100 g žampiónů
3 stroužky česneku
1 cibule
100 g černých oliv bez pecek
olivový olej
sůl
mletý pepř
2 lžíce strouhaného parmezánu
zelená petrželka (nebo čerstvá bazalka)
 

Postup

Pokud budeme používat čerstvá rajčata, nařízneme je do křížku, spaříme v horké vodě, oloupeme a nasekáme. V zimním období můžeme použít konzervovaná rajčata, již jsou nakrájená, takže konzervu stačí jen otevřít. Očistíme si žampiony a nakrájíme je na plátky. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje a podusíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, pokrájená rajčata a snítku petrželky nebo bazalky. Přikryjeme pokličkou a necháme zvolna dusit asi 30 minut. Na jiné pánvi si rozpálíme trochu oleje a na něm orestujeme pokrájené žampiony. Ke konci přípravy je přidáme do omáčky stejně jako nakrájené olivy a kousky tuňáka.
Ve velkém hrnci v osolené vodě si uvaříme nudle podle návodu na obalu, zcedíme je a promícháme s omáčkou. Těstoviny na talíři posypeme parmezánem a jemně nasekanou zelenou petrželkou (nebo bazalkou).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".