Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ořechové řezy s piškoty
(kni)
recept číslo: 1737
repisko.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
7 vajec
7 lžic moučkového cukru
3 lžíce kakaa
4 lžíce mletých ořechů
3 lžíce jemné strouhanky

Náplň:
200 g mletých ořechů
150 ml horkého mléka
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
150 g másla
1 balíček podlouhlých piškotů
100 ml silné instantní kávy
100 ml rumu
30 g rozinek

Poleva:
100 g čokolády
80 g másla
 

Postup

Začínáme kupodivu tím, že si namočíme rozinky do rumu a uvedené množství másla rozkrájíme na menší kousky a necháme změknout v misce, kde budeme dělat náplň. Ořechy jemně nameleme a potom se začneme věnovat přípravě těsta.
Žloutky a moučkový cukr šleháme ve šlehači až vznikne hustá pěna. Přidáme mleté ořechy, kakao, strouhanku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme papírem na pečení, těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C.
Zatímco se těsto peče, připravíme si ořechovou náplň. Mleté ořechy, moučkový cukr a vanilkový cukr zalijeme horkým mlékem, promícháme a přidáme ke změklému máslu. Společně znovu promícháme.
Upečené těsto necháme vychladnout, odloupneme papír na pečení a těsto rozdělíme na polovinu. Obě poloviny potřeme rovnoměrně ořechovou náplní, na jednu polovinu rozložíme rovnoměrně podlouhlé dětské piškoty a posypeme je rozinkami namočenými v rumu. Zbylý rum vlijeme do kávy a touto směsí polijeme všechny piškoty. Druhým plátem překryjeme piškoty (náplní dovnitř), zatížíme prkénkem a uložíme do chladna. Druhý den polijeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme rozpuštěním čokolády a tuku nad párou. Můžeme ozdobit čárkami bílé čokolády. Krájíme na menší kostičky, protože moučník je dost sytý. V chladnu lze uchovat i několik dní, je lepší, když se rozleží.

Názory čtenárů

Je to dobry nasi rodine to chutnalo delame to porat.
anonim dne 4.2.2011 12:07:21

dne 16.2.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".