Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kudrnaté nudle s tuňákem
(vde)
recept číslo: 1694
kunudle.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g širokých na okraji zvlněných nudlí
400 g tuňáka z konzervy (kousky ve vlastní šťávě)
500 g rajčat (lze použít také konzervu)
1 menší lilek (baklažán)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
100 g černých oliv
2 lžíce strouhaného parmezánu
olivový olej
sůl
mletý pepř
zelená petrželka
 

Postup

Nejdříve si připravíme suroviny na tuňákovou směs. Čerstvá rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata z konzervy jsou již oloupaná, stačí jen nakrájet. Využijeme i nálev. Lilek opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky silné asi 7 mm, každý plátek po obou stranách posolíme a necháme asi 10 minut „opotit“. Na plátcích lilku se objeví malé kapičky – ty vysušíme. Tím se z lilku odstraní hořkost. Olivy nakrájíme na kolečka, zelenou petrželku nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olivový olej, podusíme na něm cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, plátky lilku a zelenou petrželku. Vše zvolna dusíme asi 20 minut. Občas promícháme.
Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Nudle nemusí být zrovna kudrnaté, ale docela dobře vypadají.
Ke konci přípravy omáčky do ní vsypeme kousky tuňáka a kolečka oliv, lehce promícháme a necháme ohřát. Tuto směs navršíme na uvařené těstoviny a posypeme nastrouhaným parmazánem.
Poznámka:
Lilek můžete nahradit čerstvými žampiony.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".