Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tyrolské brambory
(cas)
recept číslo: 1683
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

700 g brambor
200 g uzené slaniny
1 lžíce přepuštěného másla
2 pórky
sůl
mletý pepř
 

Postup

Brambory si uvaříme předem a necháme vychladnout. Před přípravou jídla je nakrájíme na zhruba stejně silné plátky. Pórek omyjeme, očistíme, světlou část jemně posekáme, zelenou část nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky, na dostatečně velké a těžké pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a nakrájený špek na něm opečeme dokřupava. Vyjmeme z pánve a dáme stranou. Na vypečeném omastku orestujeme do zlatova a za stálého obracení nakrájené brambory. Přidáme nakrájený pórek a společně opékáme, dokud brambory mírně nezhnědnou. Poté vše osolíme a opepříme, opatrně vmícháme opečenou slaninu a před podáváním posypeme nakrájenou pórkovou natí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".